Капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов направи официален дебют за

...
Капитанът на българския национален отбор Георги Костадинов направи официален дебют за
Коментари Харесай

Капитанът на България с успешен дебют за новия си тим, ще играе плейоф в Европа

Капитанът на българския народен отбор Георги Костадинов направи формален дебют за новия си тим АПОЕЛ (Никозия). При гостуването на казахстанския Кизилжар в шампионата УЕФА Лига на Конференциите 31-годишният полузащитник игра цялостни 90 минути и има сериозен принос за крайното 0:0.

АПОЕЛ продължава към плейофите след успеха с 1:0 на собствен терен преди седмица, където чака спечелилия от двойката Юргорден (Швеция) – Сепси (Румъния). По всяка възможност това ще бъдат шведите, които в първата среща завоюваха с 3:1 като посетители.

Костадинов получи жълт картон в 70-ата минута за професионален фаул, само че пък извади два картона със същия цвят на съперниците.

Гостите от Кипър постановиха постепенно движение с притежаване на топката и първата опция в мача беше за тях. В 33-ата минута те желаеха дузпа поради фаул против Мариос Елия, само че немският арбитър даде знак играта да продължи.

Второто полувреме стартира по същия сюжет, само че това продължи до 63-ата минута. Тогава домакините от Кизилжар подвигнаха темпото и стигнаха до удар в гредата след засичане с глава на Марк Гурман. В последните минути казахстанците пробваха да застрашат вратаря Вид Белец с дълги топки, само че отбраната на АПОЕЛ не даде никакъв късмет да се случи нещо такова.

Костадинов мина в АПОЕЛ преди две седмици и досега беше играл единствено в една другарска среща против Олимпиакос (Никозия). Но през днешния ден записа цялостен мач в европейските шампионати.

Най-успешният кипърски клуб е третата задгранична дестинация за юношата на Нефтохимик в кариерата му след Макаби (Хайфа, Израел) и съветския Арсенал (Тула).
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР